România are un nou domeniu schiabil, Domeniul Schiabil Transalpina, care a fost deschis în zona Lacului Vidra din Munţii Parâng, la 150 de km de Sibiu.
Staţiunea este construită la 2.000 de metri altitudine, astfel încât zăpada se menţine timp de 6 luni pe an, iar de-a lungul celor peste 9,9 kilometri de pârtii, schiorii au parte de un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, care se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra.
In septembrie 2011 a inceput constructia noului domeniu schiabil VIDRA – TRANSALPINA, domeniu ce se doreste a fi unul dintre cele mai mari si frumoase din tara, in proiect fiind peste 80 de km de partii ce ajung pana la 2100 m altitudine majoritatea in goluri alpine. In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de ski, Partia de ski Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabil.
Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Malaia – Voineasa – Vidra- Obarsia Lotrului). Portiunile din Transalpina: Obarsia Lotrului – Ranca si Obarsia Lotrului Lacul Oasa nu sunt deszapezite. Asadar de la Sebes nu se poate ajunge la partia Mioarele pe traseul Transalpinei (Sebes – Sugag – Lacul Tau – Lacul Oasa – Pasul Tartarau – Obarsia Lotrului – Vidra). In conditii de vreme nu foarte rea se poate ajunge si dinspre Petrosani, dar inainte de a aborda aceasta ruta este recomandat sa sunati la CNADNR pentru a afla daca drumul este deszapezit.
De la Sibiu la partia de schi Mioarele, cum mai este numita partia deja inaugurata din domeniul schiabil Vidra – Transalpina, sunt 140 km (3 ore), iar de la Valcea la partie 110 km (2.5 ore) si 90 de km de statiunea Calimanesti – Caciulata. Intre Brezoi si partia de ski Vidra drumul este asfaltat si bun in mare parte, mai putin potiunea dintre Voineasa si Lacul Vidra (24 km) unde asfaltul mai are denivelari si gropi mici pe alocuri. Este recomandat sa aveti la dumneavoastra lanturi pentru masina si neaparat cauciucuri de iarna.