Check-In 15:00 / Check-Out 11:30 0748 291 031 0350 805 993
Parafina

Parafina

Decor

Tratament parafina Căciulata

Parafina are capacitatea de a-si diminua volumul prin racire, de a deveni elastica si de a exercita o usoara compresie asupra tesuturilor supuse actiunii sale.

De obicei, parafina este parte componenta a unor terapii complexe, dar in multe cazuri, ea poate constitui si o metoda terapeutica de sine statatoare. Parafinoterapia este destul de intens folosita si in alte conditii decat cele oferite de statiunile balneare.

Efectul terapeutic al parafinei rezulta din actiunea celor doi factori, respectiv termic si mecanic. in timp ce se aplica pe piele, parafina topita se raceste, formand o pelicula, a carei temperatura scade repede pana la temperatura aerului. intre piele si pelicula se formeaza un strat subtire de gaz. Acesta, impreuna cu pelicula, protejeaza pielea de actiunea temperaturii ridicate a straturilor de parafina superioare. in timp ce se raceste, parafina emana caldura, ceea ce face ca temperatura de sub ea sa ramana constanta de-a lungul intregii proceduri.

Pe masura ce se raceste, parafina isi diminueaza volumul cu aproximativ 10%, ceea ce determina actiunea sa compresi asupra tesuturilor. Aceasta se manifesta in mod deosebit, in aplicatiile circulare pe membre, iar presarea tesuturilor se intensifica prin cresterea volumului partii incalzite a acestora. Astfel, caldura se difuzeaza mai adanc in tesuturi, spatiul selor periferice se diminueaza, iar circulatia singeiui prin ele se accelereaza.

Procedurile din cadrul terapiei cu parafina favorizeaza dilatarea capilarelor, provocand inrosirea pielii. Totodata, la nivelul organelor si tesuturilor, se intensifica meolismul local, se intensifica procesele meolice din organism si astfel se accelereaza eliminareatoxineior. Toate acestea definesc actiunea antiinflamatoare si stimulatoare a parafinei, in bolile cronice ale diverselor organe.In scop terapeutic, se foloseste parafina medicinala alba, purificata, cu temperatura de topire 42-46°C. Parafina se topeste in baie de apa, incalzindu-se pana la temperatura de 65-I00°C.

Indicatii privind parafinoterapia. Parafina topita se aplica pe portiunile de piele afectate, cazuri in care, cu ajutorul caldurii, este favorizata resorbtia infiltratului profund sau acicatricei. Parafina se aplica pe segmente limitate si numai in anumite afectiuni ale pielii: placi vechi de psoriazis, forme hipercheratozice de lichen simplu, alopecie in cuiburi, placi infiltrate limitate de neurodermita si eczema cronica, forme limitate de sclerodermie, acnee, cosuri conglobate, puternic infiltrate etc. In cosmetica, parafinoterapia se foloseste in cazuri de: barbie dubla, acnee, ten ofilit, pielea uscata, descuamata a mainilor si picioarelor etc.

Contraindicatii: procese inflamatoare acute, arsuri solare, leziuni ulterioare epilarii, afectiuni purulente ale tenului, eczema, hipertricoza, rozacee, diverse tumori, teleangiectazii exprimate, tuberculoza, boala hipertensi in stadiile 2 si 3.

Informații cazare Caciulata, la Hotel Orizont Cozia.